slotsmillion

8. Aug – Pokerin historia ja nykyisyys SlotsMillionsilla!

Video Pokerin historia Suomessa ulottuu pelikoneiden varhaisvaiheisiin, jotka ajoittuvat 1980-luvulle jolloin 20 markan päävoiton saavutti markan panoksella ja jolloin alhaisin panos oli 20 penniä. Punaisena baarin nurkassa kelmeillyt kone edusti kolikkopelien paheellisempaa osastoa hedelmäpelin ja pajatson rinnalla eikä sitä juuri näkynyt markettien takaseinillä.

Lunasta Bonus!

Vuosikymmenen loppuun mennessä Potti, Keno ja muut pelit saivat myös klassisen Video Pokerin näkymään eri valossa ja kahden markan versiossa päävoitto oli ensin 40 markkaa ja myöhemmin sata ja vitosen pelissä jo kaksi sataa markkaa. Muualla maailmassa pokerista tunnetaan lukemattomia erilaisia versioita, Slots Millionsilla näistä on pelattavissa ainakin monirullaiset ’jenkkiversiot’ sekä erilaiset jokerislotit. Oli kyse sitten klassisesta suomalaisesta versiosta tai pelin historiaa ja myytistä kuvastoa riistävästä amerikkalaisversiosta, pelin peruskulku noudattaa aina samaa kaavaa.

Video Pokerin suosion taustalla on siten pelin yksinkertaisuus ja ennakoitavuuden illuusio sekä suomiversioissa myös tuplausmomentin tuoma lisäjännite. Tuplauselementti lisättiin myöhemmin useisiin muihinkin peleihin. Euroaikaan siirryttäessä pokerin päävoitto on kasvanut tasaisesti sadasta eurosta kahteen sataan sekä edelleen progressiivisiin potteihin.

Pelin kulku ja voitonjako pokerissa

Klassisessa pokeripelissä voitot jakautuvat siten että kaksi paria ja kolmoset muodostavat alimman voittoluokan. Sitä seuraavat suora, väri, täyskäsi, neloset, värisuora, vitoset ja reeti. Kahta viimeisintä lukuun ottamatta järjestys on säilynyt samana vuosikymmeniä, kuten myös suhteellinen voitonjako. Alin voittoluokka kaksinkertaistaa panoksen, ylin 20-kertaistaa sen.
Varhaisissa Video Pokereissa ei ollut jokeria ja sen saavuttua osaksi peliä, se oli läsnä vain kahdessa korkeamassa panosluokassa. Jokeri muutti pelin luonnetta ja sittemmin klassisen pokeripelin nimi muuttui Pokerista Jokeri Pokeriksi.

Pelin ennakoitavuus, muuttumattomuus ja illuusio hallittavuudesta ovat osa pelin suosiota ja sen mytologiaa, riippumatta versiosta tai pelin alkuperästä. Tämä pätee erityisesti voitonjaon suhteen. Voitonjako toistuu samankaltaisena pelin suomalaisissa versioissa, mutta vaihtelee muissa Pokerin versioissa radikaalisti.

Slots Millionsin kampanjoista

Slots Millionsin lounastarjous avautuu päivittäin klo 11. Viikonlopuille on omat kampanjansa ja Vipeille tietysti omansa. Kampanjaedut voi vapaasti käyttää myös pokeria pelaamalla.